J. Moreau witte wijn

J. Moreau & Fils Les Coches Sauvignon Blanc


Deze wijn heeft een nieuw etiket gekregen, de kwaliteit is ongewijzigd mooi. Een welbekende wijn deze witte J. Moreau & Fils Sauvignon Blanc, en niet gek dat deze wijn zo geliefd is. In het midden van de wijnregio Pays d'Oc liggen de prachtige wijngaarden van J. Moreau & Fils. Voor de Sauvignon Blanc wordt er gekozen om de wijngaarden wat hoger op de berg te situeren. Omdat de druif gewoon weg van meer koelte houd, dit krijgt hij hoger op de berg. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht is erg groot en hierdoor krijgen de Sauvignon Blanc druiven voldoende koelte. Deze frisheid proeven we terug in de zuivere en verfijnde stijl van de J. Moreau & Fils Sauvignon Blanc.

De oogst van de Sauvignon BlancBij de perfecte rijpheid vroeg in het seizoen worden de Sauvignon Blanc druiven geoogst. J. Moreau & Fils begint de oogst zeer vroeg in de ochtend als de druiven nog liggen te slapen. Dit doet men om de frisheid en mooie zuren in de druif te behouden. Maar ook om kneuzingen tijdens het transport te minimaliseren en dat merken we terug in de rijke en frisse smaak van deze J. Moreau & Fils Sauvignon Blanc.

Hoe smaakt de J. Moreau & Fils Sauvignon BlancSauvignon Blanc liefhebbers: Opgelet. Afkomstig van het wijnhuis Moreau hebben wij nu deze prachtige Sauvignon Blanc in ons assortiment. Wat een pareltje. Zo hoort een Sauvignon Blanc te zijn. Deze witte wijn van Moreau wordt ook niet voor niets geschonken bij diverse bekende hotels en restaurants in Nederland. En dat is niet zonder reden. Deze wijn wordt wereldwijd geroemd om haar prijs-kwaliteit verhouding. Want die is meer dan geweldig. De wijn is zo zuiver en zo helder, het is een feest om hiervan een slok te mogen nemen. Daarnaast zo heerlijk aromatisch. Wij ontdekten citrus, limoen en groene appel. Maar ook wat kruiden zoals dragon en verse munt. Elke slok van deze wijn is een belevenis en zorgt ervoor dat je nog een slok wil nemen. En nog een slok, en nog een slok.

Spaanse en Franse wijnen

J. Moreau & Fils Les Coches Chardonnay


J. Moreau & Fils is een zeer bekend wijnhuis in de regio Pays d'Oc, want ze maken top wijnen. Dat komt mede door de perfecte ligging van de wijngaarden. Ook deze Chardonnay wordt verbouwd in een oude wijngaarden in de regio Pays d'Oc. Om precies te zijn uit de departementen Hérault, Aude, Gard en Pyrénées. In deze regio's staan de ranken in de voedzame klei grond, iets waar de Chardonnay zich erg prettig voelt. In het zuiden van Frankrijk groeit de Chardonnay in ideale omstandigheden. Het kan precies de juiste hoeveelheid water uit de grond halen om zijn karakteristieke frisheid te ontwikkelen. En het mediterrane klimaat biedt perfecte omstandigheden voor de druiven om hun natuurlijke neiging tot soepelheid te ontwikkelen.

De Chardonnay oogst van J. Moreau & FilsDe Chardonnay druiven worden geoogst bij de perfecte rijpheid en vervolgens worden ze ontsteelt en geplet om alleen de vruchten over te houden en ongewenste plantaardige aroma's te voorkomen. Vervolgens rijpt het goud gele sap een aantal maanden in de kelders van J. Moreau & Fils. Zo kan de wijn ontwikkelen en alle mooie eigenschappen op nemen van het lageren.

De geur en smaak van de J. Moreau & Fils ChardonnaySoms krijgen wij wijnen voorgeschoteld, waarvan we zeggen: hoe doen ze dit? Wij weten het niet maar oh wat een feest is deze wijn. Het is niet voor niets jarenlang De huiswijn geweest van een bekend hotel in Scheveningen. Geloof ons: neem 1 slok van deze wijn en je bent overtuigd. Je trekt hem open en krijgt al meteen zin: je ruikt steenfruit zoals perziken en nectarines, maar ook het zwoele van gele room en mango. Van alleen de geur waren wij al zo overbluft. Wat een top wijn. In de smaak veel typische chardonnay kenmerken. Denk hierbij aan tropisch fruit zoals perzik, abrikoos en wat meloen. Maar ook frisse tonen zoals grapefruit. Dit maakt de wijn niet zo mollig, waardoor deze wijn echt een allemansvriend is. Probeer deze wijn eens bij visgerechten, geitenkaas of lichte salades. Een combinatie die niet je niet kan overtreffen.